Hozzávalók:
1 bögre barna rizs + só
2 bögre lencse + só
2-3 fej közepes vörös vagy lila hagyma
1 vastagabb szár sárgarépa
egy marék dió (elhagyható)
Pardicsom (befőtt vagy megpucolt friss paradicsom)
egy csokor petrezselyem
só, bors, kakukkfű, rozmaring, oregánó
1.) Felteszem a lencsét sós vízben főni, és ezzel párhuzamosan szabályosan megfőzöm a barna rizst is.
2.) Közben felaprítom a répát és a hagymát és elkezdem zsiradékon párolni. Felöntheted vízzel is, ha szükséges, úgyis elpárolog.
3.) Ha megpuhult a répa, hozzáadom a lencsét főzőlével együtt, majd a paradicsomot, befűszerezem és továbbfőzöm. Azért maradjon szaftos.
4.) Ha megfött a rizs, elterítem egy nagy jénai alján, majd a tetejére terítem a lencsés masszát is. Növényi sajtot reszelek rá (lehet bőven, csak nekem most nem volt már több itthon) és sütőben kicsit összesütöm.
Ezt a receptet alakítottam a magam igénye szerint.