Gluténmentes, vegán receptjeim

Fűszeres rakott lencse

2016. április 27. 12:07 - Evi@na

Hozzávalók:

1 bögre barna rizs + só
2 bögre lencse + só
2-3 fej közepes vörös vagy lila hagyma
1 vastagabb szár sárgarépa
egy marék dió (elhagyható)
Pardicsom (befőtt vagy megpucolt friss paradicsom)
egy csokor petrezselyem
só, bors, kakukkfű, rozmaring, oregánó

 1.) Felteszem a lencsét sós vízben főni, és ezzel párhuzamosan szabályosan megfőzöm a barna rizst is.
2.) Közben felaprítom a répát és a hagymát és elkezdem zsiradékon párolni. Felöntheted vízzel is, ha szükséges, úgyis elpárolog.

wp_20160426_20_15_41_pro.jpg
3.) Ha megpuhult a répa, hozzáadom a lencsét főzőlével együtt, majd a paradicsomot, befűszerezem és továbbfőzöm. Azért maradjon szaftos.
wp_20160426_20_40_00_pro.jpg
4.) Ha megfött a rizs, elterítem egy nagy jénai alján, majd a tetejére terítem a lencsés masszát is. Növényi sajtot reszelek rá (lehet bőven, csak nekem most nem volt már több itthon) és sütőben kicsit összesütöm.


wp_20160426_21_18_31_pro.jpg

Ezt a receptet alakítottam a magam igénye szerint.


 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://evivegaesglutenmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr758666994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása