Gluténmentes, vegán receptjeim

Zabos-datolyás vegán kex

2019. január 14. 20:24 - Evi@na

Ezt a receptet én már a saját ízlésem szerint alakítottam, de ha valaki szeretné az eredetijét, Steiner Kristóf blogján megtekintheti.

Hozzávalók:
- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1 bögre zabpehely
- 2 bögre fehérliszt
-1 csomag sütőpor
- 2 csipet só
- 1 bögre nád- vagy kókuszvirág cukor
- 2 tk fahéj
- jó sok apróra vágott datolya
- 2 x fél bögre olaj és víz (azaz 2 bögre víz és olaj fele-fele arányban)

1.) A száraz hozzávalókat összekeverem, hozzáadom az olaj és víz keverékét. Ha túl olajosnak találom, még adok hozzá a teljes kiőrlésű lisztből. 

2.) Ping-pong labda nagyságú golyókat formálok, a tepsibe rakosgatom őket jó messze egymástól, és lelapogatom őket tenyérrel.

3.) A 190 fokra előmelegített sütőben, akárcsak Kristóf receptje szerint, pontosan 11 perc alatt fognak megsülni.
5 perc után meg is keményednek annyira, hogy anélkül tud kivenni a tepsiből, hogy széttörjenek.

Jó étvágyat! :)

komment
Címkék: recept keksz vegán

A bejegyzés trackback címe:

https://evivegaesglutenmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr9114562672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása